са губитком од 2: 3 након одвојених напада, као што је и очекивано, назвати ће Праг Спарта. “Није битно ко ћемо добити”, рекао је Брнанов уједно у дугом кругу такмичења.

Није било јасно прије моравске битке. Ова серија четвртфинала ће имати рез!

“Знали смо да ће се то вероватно догодити и то је вероватно”, рекао је тренер Брна Петр Хакен након што је победио Хану. “То ће бити велика серија, најгледаније. Имаће огромну позадину између ривалства између два клуба”, рекао је Микхаил Гулаши, који је у прошлости био одјевен у Спарта дресу.

У четвртфиналима у којима је Комета теоретски могла да се сусретне са Литвиновом, са највишим просечним домаћим саобраћајем. “Наши обожаватељи иду свуда, они би такође путовали у иностранство, заиста су добри”, рекао је Мартин Дочекал из Брна, који је у петак барем осигурао резултат.

Комета, која је у петак скенирала офанзивног аса Мартина Ерате са Томашом Винцоуртом, није напустила дерби у целини. Поплављени новчићи Оломоуца у средини дуела су сањали о сензационалном напретку у предколку, али гости нису прекршили ни један губитак од два сета.

Захваљујући богатству Андрија Немца и само чекајући боровнице, они су гурнули маца у продужетак. На крају су пали у такмичење. Играчи чекају бесплатан викенд, Спарта ће се припремати за понедјељак. “Биће нам приоритет да будемо здрави”, рекао је Хакен.

Спарта има најбољу форму екструзије након нове године. Комета је ове године победила три од четири утакмице.

И на дуже стазе? Спарта је велики ривал. Мрзна јакна, која (не само) у Брну је сјајна емоција. Али и противник са којим су повезана два најуспјешнија годишња доба у савременој историји Комета. У пролеће 2012, Брнанс је изненадио омиљени и побједник основног дела серије четвртфинала. Пре три године тренер тог времена Ктхос Спарта био је у дуелу за финале. Оба меча у Брну су имала сребрну тачку.

Како ће трећи судар хокеја на леду судити? Серија почиње следећег понедјељка на О2 арени. “Мислим да ћемо бити сјајни и сви ће се потрудити да иду што је више могуће”, рекао је Јозеф Ковачик из Брна, који је двапут избачен са Спартом.