Храдец Кралове – Млада Болеслав 0: 0, новајлија има прву тачку у пролеће

“Пошто нисмо направили прва два меча, морали смо све учинити јер нисмо имали прва два меча у првој половини сезоне, како бисмо одразили боље перформансе и резултате. У Храдец је стигао тим са амбијентом купа, тако да ми узмемо поенту, ми ћемо се окренути од њега и покушати успјети у Прибраму “, рекао је тренер Милан Фриммел у Храдец Кралове.

Домаћи тим није играо добро расположење. Поред два прољетна пораза, тренери Фриммел и Пилни су имали доста проблема да направе сет. Није било повреда Холеш, Полом, Влканова, Малински са Павлом Черныом и бранио Ванд. Он је гост Болеслава и његов матични клуб му није дозволио да уђе. Али чак ни фаворит Болеслава у овом тренутку није сјајан и изгледао је као прва половина. Играо је досадан фудбал без пројектила и опасних ситуација. Једина шанса која је вредела помињати била је гост Прикрил у седмом минуту. После пораза између бранитеља, био је сам испред Отмара, али није погинуо.

Друга половина била је интензивнија сазнања. Прво је променио резултат на Храдец, који је у 56. минуту постигао гол брејк. Шутирање Трубе од осам метара зауставило је једног од бранилаца. Према домаћем тиму, то је била игра руке, али судија Арделеана није звиждао.

Централни дечаци су били опаснији. Двапут је показао свој најбољи стрелац Цхрамоста. Први пут му је одбрана блокирала, а други покушај га је избацио из празне капије Кратки. Алтернативни Магер је такође био сјајна прилика и он је гурнуо ракету Прикрила. У оба случаја, међутим, голман Оттмар је погодио.

Остатак утакмице је поново био без шансе. Храдец, који је започео лигу сезоне за реконструкцију стадиона Млада Болеслав, освојио је прво место на свом терену за петог покушаја. Болеслав је у четвртом узастопном времену био на највишем такмичењу.

“Наравно, разочарани смо: нисмо имали прву половину, имали смо само једну шансу, изгубили смо балоне на полувремену, нисмо радили као што смо радили прије шеснаест година, а у другој половини смо имали притисак, држали смо балон, али нисмо били тачни у пред-завршној и завршној фази. Са наше тачке гледишта, резултат је у реду “, рекао је Мартин Сведик, тренер Болеслав.