Три бронзе? Био би добар, каже кретен гигант Повис

 


Еуропе Халл оф Цхампионс 2013 у Шведској = бронза. Европско првенство 2015 у Чешкој = бронза. Након овогодишњег мјерења снаге, што је тачно за његову дисциплину, фигура експедиције може бити трећи и трећи пут.

“После претходне сезоне, бронзана би била добра”, груби тип наговештава његове готово непрекидне здравствене проблеме. Већ су! “Ја имам пуно хипермобила, тако да сам још склонији”, каже он о опуштенијим зглобовима. Има довољно искуства: “То је углавном разлика ако је повреда нестала за три недеље или сте стар 3 месеца. Понекад сам почео потпуно од нуле, можда можда и ове године. И то ће бити још боље током лета”.

Није да ништа није било: осим лактова, колено се годинама користило. “Већ три године нисам могао да узнемиравам”, каже Прашил, 26. Волела бих да је било довољно. “Ако могу да останем здрав, могу да је бацим мало даље.”

Дефинитивно није исто, а још један чешки медал умешан међу лоптама такође се борио и Томаш Станек. И понекад је чак и рођено истовремено.

“Ми највише трпимо од теретане, са великом тежином”, каже Прашил. “Или идемо, покушавамо да идемо код момака, нарочито када постоје три лопте. Желимо да скочимо, пређемо, подигнемо више. Идемо у крв – и одједном неко каже:” Ох. То је вероватно највећи ризик.

На пример, Станек има 240 килограма у бенцхпрессу. “Ја имам само 190 година”, каже Прашил (као да то није довољно). Али он не игра равно: “Ја имам боље ноге, динамичне вежбе, немам такву моћ, али ћу поново користити технику”.

Када се приближава београдско првенство, тренер их зауставља. Он поставља облик тела и ума. Прасил је користио две искуства медаља, а његов колега је жао. “Покушава да ме загрли и умерићу га”, каже он. Станек често проналази свој зид већ у квалификацијама: “Али кад особа има 21,30 а граница је 20,30, он мора да га баца лагано првим покушајем, без непотребног побега.”

Лако је рећи,. Међутим, већ је у дворани већ удвостручио медаљу. “Ја сам нервозан. Конкуренција је велика, имамо осам у финалу, али верујем”, каже он.

Дакле, у трећини свих бронзаних?