Премијер лига би могла изгубити четврто аутоматско место у Лиги шампиона

Велике лиге су спремне да учествују у овој расправи због нечег новог ако се према њима поступа исто. “Следећа генерација: како је прошла наша прва пуна класа пикова након пет година? Прочитајте више

Европске лиге такође желе да укину исплате историјских коефицијената, систем по којем клубови у Лиги шампиона добијају додатни новац на основу прошлих успеха.Ове сезоне Цхелсеа ће добити 27,9 милиона фунти, а Спурс 17 милиона фунти за Bet365 таква плаћања, али Олссон верује да би ти приходи требало да се прерасподеле изван клубова који учествују ради побољшања конкурентске равнотеже.

„Апсолутно би то требало заменити“, рекао је Олссон, који су потврдили да би предлози могли ступити на снагу 2021. „Кажемо да би требало да погледамо финансијску расподелу у целини и наша порука је да се солидарност мора повећати.“

Олссон је такође потврдио да Европска Лиге су и даље чврсто против планова Европске асоцијације клубова за проширену и уноснију Лигу шампиона.

Међутим, председавајући ЕЦА-е и Јувентуса, Андреа Агнелли, покретачка снага пројекта који би довео до врхунска дивизија од 32 клуба са четири групе од осам тимова који су играли утакмице, рекао је да стоневаллинг није опција.

„Слушање„ не, не, не “као одговор, што смо чули од лига у у последњих неколико месеци, није стварно здраво “, рекао је Агнелли. „Какве год промене донесене, неће донети пуно промена за Реал Мадрид, Парис Ст-Гермаин.Како год да се Bet365 играте, они ће се квалификовати. Оно што је важно је стварање система у којем клубови могу расти у систему, а не само бити одбачени. “Тхе Фивер: пријавите се и добијте нашу свакодневну е-пошту о фудбалу.

Агнелли је такође порекао да би проширена лига била затворена радњу или да је желео да убије домаћи фудбал. „Желимо да видимо више европских утакмица са вишим спортским квалитетом“, рекао је. „Много се спомињало о жељи да се убију домаће лиге: не.