Пилсен слави напредовање, Злин и Оломоуц играју игрању

Пилсен захваљујући Индраку, који је одиграо два гола у О2 Арени. Спартан Лукас Пецх, најпродуктивнији играч екстралиге, потврдио је титулу краља Канадског сцена са једним помоћником.

Либерец је показао против Младе Болеслава због чега је освојио предсједнички куп. Сусед Гевински је победио Беле Тигре 4: 1.

Литвинов није потврдио репутацију клуба, који није играо у игри, а у Пардубицеу је сакупљао са рупа Јан Сыкора за 62 минута.

Тринец је успео у “челичном” дербију са Витковицама, у продужетој утакмици коју је одлучио његов девети гол у сезони недавно вратио Мартин Ружичка.Злин, упркос 56 пуцања који нису играли у нормалном времену играња, Карлови Вари је преплавио након одвојених рација.

Иста дисциплина је такође одлучила да освоји Оломоуца, Роман Влах је кренуо у продану дворану. Храдец Кралове је освојио четврто место на табели и предност домаћег леда за серију са Литвиновом у Цхомутову. Томас Крал преконавал трикрат.

Домаћи тим је скочио у Литвинов са својим бившим голманом Јарославом Хублемом. Он је одмах ударио меч, зграбио две десетине гостију и задржао чист рачун дуго времена. У првом периоду, Мицхаел Петрасек је сакупљао два пута у случају искључења Вервиовог играча. Нарочито је циљ Јан Сыкора из одвојеног цурења био сјајан.Литвинов је пао непосредно пре половине регуларног временског периода, пре него што је Хублем трчао Ханзлово којег је погодио Карел Кубат.

Повратак за два гола, Динамо је обезбедио Давид Томасек, са шутом између Хублови бетона који је контролисао два поена Ондреј Јурчик. Литвинов је пожурио да постигне гол, али је до краја трећег периода био четрдесет десетина секунде, капетан Травничек се веселио. После грешке гостију, завршен је веома активан Слиач Сыкора.

Енергија је изазвала велики шок домаћим навијачима, у 2:05 је водио 2: 0 и са Злином се нада, а због неизречене паузе Антонина Хонејск-а. Херој вечери био је Павел Кубиш за навијаче плаво-жуте тим, са два гола са ивице гол-подручја.

Да бисте стекли три тачке које се не би решиле због исхода Пилсена, Злин није помогао чак ни јачи барут. Награда за утеху била је барем победа након усамљених напада, са пуцањем над Хонзиковом палицом потиснуо је Латвију Робертс Букартс.

Оломоуц је имао одличан меч у игри од петнаестог минута предводио гол Јан Јаромерскы, који је стигао из плаве линије, потом је истакао Роман Влацх. Међутим, гости нису одустали, у 37:37, Ондреј Немец је смањио ударац са избора. Насеље је организовао Мартин Дочекал. Меч је продужен за раздвајање терена. Распродани “плехарени” били су одушевљени успешним покушајима Влаха и Јан Еберлеа.

Плзен је остварио напредак у петом минуту, када је бивши Спартан Мартин Процхазка трпио. Спарта је, међутим, одговорио Кудрни с срећним протоком, у другој трећини он је постигао гол у моћи са прецизном раном Јан Буцхтелеом. Навијачи Хуфа Пилсена шали су се у 47:27 Мирослава Индрака.

Гости Индра су се концентрисали на дефанзивну одбрану и дефанзивну одбрану. У продуженом Матеју Мацховскыу је узео Мицхал Репик и Лукаш Пецх, а затим је поново освојио још један поен за Плзен Индрак.

Тринец је побједио над традиционалним ривалом из Витковице упркос состојању почетка утакмице. Домаћи голман Петер Хамерлик је пребацио лопту до Давид Кветона који га је лагао преко бар. У осмом минуту гости су скочили захваљујући Даниелу Куровском. Промет је почео са непобједном завршном обрадом Јакуба Петружалека, потом је успоставио Томаш Нетик, а побједа повукла на страни Оцелара у продужетку Мартин Ружичка.

Комплети: Тринец: Хамерлик – Ротх, Линхарт, Крајичек, Л. Доудера, Носек, М. Доудера, Храбал, Јанк – Ј. Петрусалек, Реденбацх, Јашек – Иргл, Кане, Адамскы – Мартин Ружичка, Марош, Нетик – Хрна, Марек Ружичка, Циенциала. Тренери: Кыхос и Муцха.

Витковице: Бартошак – Слобода, Хрбас, Баранка, Клок, Урбанец, Витислав, Ковар, Д. Кражелок – .Кветон – Томи, Балан, Сзтурц – Худечек, И. Стастни, Куровскы.

Храдец, опет без Јарослава Беднареа, послао је 55 секунди пре првог прекида са зимског меча Јири Шиманек, Роман Кукумберг је постигао 23. минуту. Иако су домаћи стрелци били активнији, гости су вероватније добили шансу. Смањење Куделкова у 37. минуту у последњих двадесет минута одговорио је Ричард Јарушек, када је у одвојеном побеђивању са Томасом Краљем.

Либерец је прославио победу Купа предсједника у десетом минуту Адам Јаношик, усред игре па је повећао домаћу предност у слабљењу репрезентативца Петр Јелинек. Побједа 4-у-0 над прелазом Клејшова Лукаш Жејдл, 57. минуту, није могао спријечити пада Младе Болеслава на десето мјесто у табели.