Најновији ривал за Саторанског: супернова која је сјајао на Цурри-у

 

То је био нацрт 2009. године у НБА. Првих десет је било пет. Два будућа суперзвезда (Степхен Цурри, Јамес Харден), члан тима (Рицки Рубио) и један тотални сен (Јонни Флинн). И, Брандон Јеннингс.

Поглавље сам по себи.

Услед жеље да изађе из Цомптонове Калифорније, он је носио 185 центиметара (не) високу игру за кошарку.

Као средњошколско спортско чудо превазишло је брзину и дриблинг арт. Помогао му је да остану на живахној Оак Хилл Академији, хостелу сакривеном у Апалачким планинама, где су Кармел Антхони или Кевин Дурант играли кошарку. Али Џеннингс је био још бољи од њих двојице, испалио је школски рекорд у броју поена за сезона.

Пре уласка на универзитет, изабрао је Еуролеагуе Профит Лотус Роме. Нето од италијанског клуба вредног 1,65 милиона долара, плус уговор од два милиона долара са подморјем, звучао је превише задивљујуће.

Али водство тима против матадора европских палуби било је тешко за осамнаестогодишњи таленат. У Еуролизеу се једноставно није прехладио.

Са одлуком без преседана да игра једну сезону преко океана, Јеннингс је упознао клубове НБА, па је испустио нацрт за 2009. годину. Милваукее Буцкс је узела као десету.

И барем на почетку, нису се жалили.Перманентек је продао за Јеннингсе прилично добру линију.

Зато што је овај младић био сензационалан младић. Дебитовао је 17 поена, девет скокова и девет асистенција. Други меч – 24 поена.

У својој седми утакмици ставио је Голден Стате Варриорс, са почетником Степхен Цурри-а, 55 поена. Направио је такав потез као најмлађи играч икада у историји НБА – више овде.

Кареем Абдул-Јаббар почиње да брине о положају највеће звезде клупске хронике Буцкса …

Не, дефинитивно није било вруће. > Тимови су почели да се концентришу много више на Јенингса и то није било довољно за новог играча за годину дана. Био је Терек Еванс, који је имао каријеру сличну Јеннингс и Милваукее у Сацраменту. Па не само да падне. Само доле низ степенице, које падају доле и доле.

Обојица би се делимично повредили.

Случај Јеннингс је постао озбиљан на почетку своје друге сезоне у децембру 2010. године. Прелом у стопалу резултирао је операцијом и шест-седмичном паузом.

С друге стране, још озбиљније повреде догодиле су се средином 2014/15. Године, када је сломио ахиле и заправо обновио читаву годину 2015. Напокон је напустио улогу звезде и постао играч са познатим именом.

Ово је већ друга година у кадру у Детроит Пистонсу. У Милвокију није желео да гради тим, иако је премашио неколико клубских рекорда и доживео неке велике победе. Али то је главни проблем са Јеннингсовом каријером – ти славни момци нису били довољни да кажу да стварно повлачи свој тим. Почетком прошле године, у Детроиту су такође схватили да Јеннингс није њихова будућност и послати га у Орландо. Током лета, играч је слушао понуду Нев Иорк Кницкса – да преузме улогу замјене у разбацаном клубу након шест месеци.

Крајем фебруара, Јеннингс је наставио са уговором у Њујорку. А његов зачињени замјеник новинара чули су Васхингтон Визардс и Голден Стате Варриорс.

Фаворитима предстојеће сезоне у Цалифорнији у Оакланду би вероватно било пожељно, али су њихове могућности преговарања учиниле тешком споразумом са Јосе Цалдероном, а потом и повредама Кевина Дурантаа. Потреба да се поквари огромна пукотина на крилу надмашује козметичко побољшање ролне.

Тако је Јенингсов нови послодавац постао целина из Вашингтона. Први избор Џона Валла био је Јохн Валл, али Томас Саторански и Треи Бурке ће вероватно бити запањени.

Ако Џеннингс прихвати сличну улогу на крају сезоне, њему се то није допало у Њујорку, онда је Вашингтон и њена све већа амбиција добра вест.

Јеннингс сада има око 1,2 милиона долара до краја године – и ако успије у новој улози, он може љети постати пожељан играч на слободном тржишту.

Његова премијера није била добра, у петак је пораз Васхингтона и Торонта 106: 114 имао девет минута и ниједну од својих три ракете. Написао је са само два помоћника. Најупадљивије је било губитак покушаја проналаска Отта Портера.

Евалуација је сада преурањена. “Дефинитивно је у тешкој улози, он не зна тачно шта радимо”, рекао је тренер Сцотт Броокс. “Али ми ћемо радити на томе да радимо на томе, довољно је времена”, каже он. “Имам исту позицију као у Њујорку, али сам у тиму са системом који је бољи за мене. екипа овде у Вашингтону “, рекао је Јеннингс након свог дебија у новом дресу.

Ако победи у америчкој престоници, нико неће бити у невољи са игром. Ако не, велики его Валла и Јеннингсе још увек могу да понуде материјал за разне наслове …