Назад у прву лигу. Оломуц започиње пролетну мисију у Пардубицу

 


“Суочавамо се са тешким мечом, што је тежи терен може играти, а Пардубице је ушао у финале зимске лиге, имају свој квалитет. За нас то је врло важан меч и морамо га управљати”, рекао је тренер сигмаку Вацлав Јилек.

Његова манчафта је зимовала на првом месту, а да не напредује до треће позиције има предност од шест поена. Али Плава зна колико се брзо и опасно може смањити. У јесен, са четрнаестом Пардубице, само су нацртали везе. “Олово не значи ништа. То ће бити добро срање, али ништа осим проласка”, каже капетан Алеш Шкерле.

Искусан стопер ће почети у основном сету због болести Мартин Шинделар, који је досадан. “То би било компликација за сваки тим, јер је то био број један за који се окренуо други, али имамо одличну алтернативу на тим позицијама”, каже Јилек. “Шкерле је постигао напредак, добро се руковао и део је солидне дефанзије коју организује.Имамо Гравел, оклевали смо се и Јемелкуа, али смо желели да задржимо искусног играча јер је Буцхт био ван.Вјерујемо да ће Алес испоручити игра до сезоне. ”

Голман Буцхт, ово је други део телета. То ће представљати Мицхал Реицхл. “И дошло је до шансе да Реицхл напусти лет, и рекла сам да не можемо себи приуштити шта ако је Буцхта повређена, постали смо, имамо двије пуно лиге, а не бојим се да Мицхал неће замијенити Буцхтића” Јилек верује.

Појединачно зимско ојачање може се појавити у извештају; крилни нападач Бидје Манзиа. “Нисмо покупили играча који би сједили на излозби, али то мора потврдити перформансе. Фундација се бори”, каже Јилек.

Имао је оптимистичнију идеју ојачања, али није могао приуштити куповину дуговног клуба. “Наше идеје делимично су испуњене доласком Манзиа-а, покушали смо да направимо даље доласке, то није успело, не желим да плачем над њим. Постоји тим који се борио за своју позицију јесени, нико га није оставио , што је апсолутно била приоритетна ствар коју сам тражио. Хвала на томе “, рече Јилек верно.

“Рекли смо да ћемо радити са кадровима које имамо. Припремању напретка тима морамо ово потврдити на такмичењу.” Међутим, он упозорава: “Ако се три кључна играча испадну, онда би то могло бити хендикеп . ”

Верује да у дугој припреми,. “Ми смо се углавном усредсредили на брзину лопте, пријетњу голом, равноправност, ми смо то учинили, али још увијек немамо последњих тридесет метара, а завршна фаза још увијек нас доводи до проблема”, признаје он. “Али јако сам задовољан одбрамбеном припремом. Није толико као јесен да ваши противници стварају шансе. Тим добро ради, агресивно, има брз притисак након што изгуби лопту, а ако не можемо да га добијемо , а онда се вратите под балон. Ми не прети прогресивни напад. ”

Ако се то може пренети на пролећни део, онда се повратак Оломуца на мапу прве лиге не сме угрозити.