Ми смо изјавили мир са Хабаном, извјештава Кордула из Словачке

 


Редовно се позивају, понекад седе за кафом. Али пре неколико дана Мицхал Кордула, асистент фудбалског тренера Словачко и тренер Брно Сватоплук Хабанец написали су: “Изјављујемо мир на радију”.

Два пријатеља који су водили Словачко прошлог пролећа чекају у суботу у Ухерскыју. Игра је заједнички дуел.

“То је зачињено, дуго сам радио са Свата. Меч дефинитивно постаје још интересантнији,” Кордула не сумња у то.

Први пут су играли прошлог лета у Брну, а онда је Збројовка освојила 1-0.

“Био сам стварно бесан на начин поражења. Имали смо страшан утисак, нисмо ништа учинили, Брно је победио”, присјећа се Кордула. “Нисам га дао Свати, или се уопће не сјећам.”

Кордула је такође привремено промовисан на позицију словачког главног тренера. То није потпуно нова ствар за њега. У јесен је имао клупу у дијеловима меча против Јихлаве, када је Станислав Левы доживио изненадну болест, а Пилсен, а затим оставио свој гнев против судија, лутао је на трибину.

Исти емотиконски тренер поновио је на премијери пролећа на Јаблонецу, за који је већ направио двоструку казну. Кордула и Словачко су имали одвојено вођство пре недељу дана на Бохемијцима у Прагу.

“Било је ново у томе да Станда није био у одлучујућим тренуцима када је потребна његова перцепција. У супротном, такође гледам активно тренирање пред клупом у другим мечевима”, рекао је. Није осећао повећану нервозу. “Разговарали смо о стратегији и различитим ситуацијама које се могу појавити у игри и како реаговати на њих. Ми смо били спремни”.

Слично томе, он говори о својој суботичној премијерној презентацији пред хокеј навијачима.

“Уопште нисам размишљао о томе, већ решавамо како се припремити за игру и како то решити у нашем игрању”, рекао је Кордула. “Већ радимо са Станда Левисом од понедељка до петка на тренингу, деведесет минута утакмице је већ на дечацима”, насмешио је.

За цијелу игру на курсу из Бохемијана, слично томе, то ће бити против Брна. “Није битно да ли ће сједити метар иза стадиона или другог краја стадиона, јер је његов или њен контакт са тимом забрањен, укључујући и полудишни одмор”, присјетио се Кордула. Његов тим је ушао у пролећни део са паром неријешених ждријебова. У суботу, Словачко чека још једног такмичара у борби за мирну средину стола, Збројовка Брно је добила само поенту.

“Посебно ценим како смо играли утакмице, увек смо заслужили да победимо”, каже репрезентативни репрезентативац Славије. “Нисмо задовољни што још увек нисмо постигли циљ, али верујемо момцима, убеђени смо да је то само питање времена.”

Изузетан догађај меча на Бохемијанцима био је хитна интервенција словачког нападача Конеа, који је извукао језик стационираног голмана противника Мартина Берковца. Ускоро је коњ постао звезда светских медија.

“Било нам је забавно причати о пракси после тренинга, сами дечаци су рекли да су требали направити велики комплимент Францису. Сутрадан је већ био ван, концентрисали смо се на посао, на нашем сљедећем мечу”, Кордула приметио.