Да ли ће млади студевни повратни напад постати обезвређен у модерном НФЛ-у?

<п> Ако нам треба још доказа, добро, погледајте последње две деценије, еру у којој је управо овај једнорог избегао огромну већину НФЛ-а. Називали су га „најтежим послом у Америци“ – нешто што могу урадити само фудбалски супер-рачунари попут Пеитона Маннинга и Том Бради-а, а ако немате ниједан од њих, можда ћете и сада бити оловка у сезони 6-10.

Као резултат тога, постала је НФЛ догма за изградњу франшиза да хватање такве митске звери вреди сваку цену. Чак и ако се вежете с Јамеисом Винстоном или Марцусом Мариотом – пристојним НФЛ нападачима, не Betclic bonus перадима, али не и звездама – добро, морали сте да се сликате. И само да будемо јасни: били смо у праву. Студ КБ је вредео сваку цену.Не бисте могли освојити Супер Бовл без њега, осим ако нисте Балтиморе Равенс.

Али то више није тачно.

2018. године у модерном НФЛ-у, можда прва У историји позиције, следеће најбоље алтернативе су и обилне и доста добре. По први пут, дефанзивна позиција је некако прецијењена. Ово је изгледало незамисливо пре само неколико година, када је лига кренула својим спорим маршом ка забранивању молекуларног контакта са повратним коцкама. Нова правила, осмишљена тако да највеће звезде НФЛ-а остану усправна, само ће повећати доминацију Бреес-а и Брадис-а и Родгерс-а, омогућујући им да пређу из готово незаустављивог у заправо незаустављив.Успон Ламар Јацксон-а доводи крај ере у Балтиморе Прочитајте више

Али он је такође имао ефекат валовитости у талент Bet365 live таленту који изгледа очигледно у ретроспективи: чинећи га против правила за одбрану да би избрисали тело бека и претреси да му је мозак то учинио – много је лакше – играти противнички играч.Еволуција офанзивних стратегија, посебно пораст опција за прелазак на колеџ, такође је омогућила добрим тренерима да планирају изнадпросечне квочке за одличне играче.

Наш први прави поглед на ову парадигму смјена је наступила у овогодишњем Супер Бовлу, али у већем дијелу отписана је као чудо: Пхиладелпхиа Еаглес побиједили су у Супер Бовлу – преко Брадија и Белицхицка, ни мање ни више – са резервним копијам Ницком Фолесом и то учинили упркос томе што су изгубили најчаробнији од чипова, њихов млади студенте, Царсон Вентз, до озљеде која се завршава сезоном.

Сада учимо да Фолесов наступ у Супер Бовлу није био чудо, а можда чак ни много тога аномалија Кроз 14 утакмица ове сезоне, девет стартних мечева има КБ рејтинг преко 100.Прошле сезоне било их је шест, 2011. године четири, а 2008. једна. Поука овде није да је бесмислено имати НФЛ-ов најбоље оцењени кварбацк: то је и даље супер добра идеја. Поука је овде да тржишна вредност НФЛ-овог најбоље оцењеног квартаба напросто Sportingbet није онаква каква је некада била – не ако га можете одмах заменити следећим момком и не потпуно имплодирати.

Сад хајде поновите овај пролећни нацрт НФЛ-а. Бејкер Мејфилд је сјајан и игра повратни; Ерго, он је био прави избор за Бровнс. Чак и ако Маифиелд није био сјајан, у ствари, он је у овом тренутку био прави избор, јер смо сви мислили да ће бити и шта све од нас свеједно зна. Следећи су били Гиантси, а ово је место где реприза драфта постаје занимљива.У то време, крајем априла, већина стручњака лиге мислила је да ће Гиантс бити луда да искористе шансу да замене старијег Ели Маннинг било Самом Дарнолдом, било Јосхом Росеном, паром надарених колеџа који нису били Мејфилд, али који су изгледали као добри улози добри НФЛ-ови повратни улози. И дечаку је дивовима била потребна једна од тих.

Уместо тога, мада су, на делу светогрђе за изградњу франшизе, Гиантси узвратили назад. Лига није емитовала колективни ЛОЛ, тачно – Барклеи је био превише електричан за то – али није постојало питање да су НФЛ Смарт Пеопле сматрали да је то глупо. И изгледало је глупље чак и када Јет-ови – Јет-ови! – урадио очигледно исправну ствар повевши Дарнолда са следећим избором.

Али сада смо овде у децембру и сви смо требали видети скоро пуну сезону Барклеија и Дарнолда.Да ли неко мисли да ће дивови сада донети другачију одлуку? Ако било шта, вероватно би покушали да брже дођу до избора. И ево изненађујућег дела: Дарнолд је прилично добар. Нејасно је колико је добар – ипак игра за Јетсове, на крају крајева – али сигурно изгледа као легитимни НФЛ нападач. Ђавољи су га заиста могли искористити. Уместо тога, очигледно су се зезнули избором најексплозивнијег новачког оружја у историји НФЛ-а.

Дакле, ево питања: да ли је тај резултат још увек вредан укупног броја Но3 у нацрту. Да ли Дарнолд још увијек вриједи више од Барклеија? Скице се заправо не појављују у изолацији, ма колико на тај начин разговарали о њима. Гиантси сада имају Барклеија, што значи да могу добити свој меч за повратак на пролеће следећег пролећа.Такође имају и Барклеија и Одела Бецкхама, плус сјајног Ивана Енграма, под уговором за још неколико сезона – арсенал који њиховом новом дефанзивцу даје много ширу слободу за грешке него што би имао да је био задан у војску сезоне и није имао Барклеија иза себе.

У 2015. години, Јаред Гофф и Царсон Вентз су прошли први и други. У 2016. години Патрицк Махомес и ДеСхаун Ватсон су прошли два бода, десети и дванаести. Сва четворица га убијају (или је Гофф био до последњих неколико недеља). Један од начина да се посматра овај тренд је да су квалитетне КБ неопходне као и увек. Али постоји и други, тржишно оријентисан начин да се то и погледа.Чињеница да су четири студента КБ-а извучена из класа „бацк-то-бацк“ подвлачи појаву истине о модерном НФЛ-у: тамо је сигурно много Гофова, Вентзса, Махомеса и Ватсона-а. Сви су они повратни калибри франшизе. Али ако настави тако – и нема разлога да мислимо да неће – ниједан од њих не вреди толико колико ми мислимо.