Варс је преплавио Екардов Форварди. Није забрањено, признао је Пецх

 Неколико минута након завршетка меча, центар Лукаша Пецха кренуо је у госте да би разговарали са старим пријатељима. О томе је причао – провео је скоро 13 година у Карловим Варима и његовом партнеру од напада Петра Кумстата за само три мање, док су у Спарти имали само “само” три сезоне иза себе.

“Дуго је прошло, али једноставно не избациш главу из главе. Играо сам дванаест сезона, а ту је и Венца Скухравы, који се вратио тамо. То је било углавном због њега, иначе момци много се променио, а више не знам нове “, рекао је Пецх.
“Али снацк је још увек у кабини. Дефинитивно није забрањено, а сваки играч има тим који му је специфичан”.

Чак и на леду то се видело против своје бивше јединице, коју је освојио у пролеће 2009.године са додатним лигашким насловом и годину дана пре него што је играо финале, оба спартанска освајача и даље имају додатну мотивацију. То су била двојица који су могли да играју солидну Царлсбад одбрану брзим клизањем и имагинативним комбинацијама. “Два би могла имати три, четири гола данас”, похвалио је помоћник тренера чешке екипе Јири Вебер. “Тек у првој трећини они су направили пуно великих шанси, ставили су их у ситуацију двојке на један и толико пута уназад да то није ништа”.

Међутим, један од тих догађаја био је леп прелазни циљ који је направио у 15. минути. Пецх Кумстат је упутио шутев на десној страни према терену након 32. минуте.

У 32. минуту утакмице, изгледа да је и централан одбрамбеног играча пружао гостујућу одбрану иза себе, док је екипи промашио гол. Умјесто њега је пао и паметније главом и послао га у гол. голман Томаш Заворка крене лопту на сигурност.

“Нисам видео шта точно ради вратар. Ја сам рекла за Мартин Процхазка, али голман је управо стајао у јами, погодио га и он је то урадио, а како је то учинио, бацио га је”, рекао је Пех био је дец