Брненске Булдоци после полуфинала: Има смисла, само да откријеш стрела

Сукоб са Оломоуцем генералним директором.

Алтернативни старт у полу-професионалној другој лиги иза Нових Јичина.

“Не желим да се вратим на оно што је било. Сада сам овде и надам се да ћу што пре ући у основни сет”, каже Мори Роман Рац, 25-годишњи нападач који се вратио на прву тим. Можда зато што је након неслагања са генералним директором Ериком Фурстом одведен на милост и боље је рећи.

После Оломуковог напретка до екстралиге, сјао је у првој формацији и руке у зони напада су ударали. Али онда је упале и упале срчани мишићи и уморне мјесеце без омиљене игре са несигурним резултатом. Чак и Раци у тешком периоду сумњао је: “Да ли ћу се вратити?”

Вратио се. У прошлој сезони дошао је крај основног дела, али логично је, након толико дугачке паузе, он није показао све што је могао. Након летњих припрема, он је морао потврдити потенцијал. Али несрећна несрећа на тренингу са капитеном Мартином Вирбабаликом, поново се понаша са мозгом.

И онда размена мишљења са надређеним. Већ је изгледао да спакује опрему и трајно очисти гардеробу Оломоуца. Уместо падобрана, клуб му је послао два спрата до трећег највишег аматерског такмичења. Образовни сајам?

Трчи тихо и исмевајте. “Он је наш играч и морао је да се пробије након повреде”, рекао је Фурст.

Шеф и помоћник тренера, Јан Томајко, смири страст. “Није био ученик, желимо да он игра”, рекао је МФ ДНЕС. “Видећемо како ће играти, надам се да ће нам помоћи да ми помогнемо. Разговарао сам с њим и мислим да је он узимао за прави крај.”

И тако се вратио у кокпит. “Не желимо да затворимо врата већ, већ га углавном познајемо, па знамо у чему је он. Али он то мора показати”, наставио је Томајко.

Први старт је победио у 12. колу против Витковице у трећој формацији.

п> Тада је у Брну био већ у четвртој линији. И у поразу 3: 5 није поново записао. Али заслужује стрпљење после свих ових страсти.

Али то неће бити бескрајно. Како каже Томајко, Трка мора и даље да се појави. То једноставно неће радити одмах. “Разлика између такмичења је била да знам, иако сам се тренирала и адаптирала, али то ће потрајати. Ектралига је бржа, играчи су на другом нивоу”, рекао је Рац. “Осећао сам се добро”. Оломоуц се спустио на 10. за четири узастопна скретања и данас (17.30) на леду Литвинову треба да брине о томе. “Сада ћемо бити боље, морамо ограничити грешке углавном у зони напада”, трка види главне недостатке.

Само на повратку између елите из екстра лиге, не сме сумњати да ће бити комета као и раније. То ће бити!

“Све је у вези са фитнесом и како се то може решити. Хокеј се не може заборавити, а када сам једном то знао, увек морам да знам”, објаснио је он када се вратио након паузе. “Онда је све то што га враћам и не допуштам да одједном нешто сазнам. Мораш бити позитивен и уклопљен као што је некада био. Нисам заборавио хокеј, па се ради о рутини, уласку у њега, навикању на Мислим да ћу се мало вратити и верујем у пак. “Са Раццо пуфф-ом, урадиће велике ствари. Хоће ли то потврдити?